Kwaliteitseisen

De strenge werkwijze en kwaliteitseisen van Dr.Hauschka

Verwerking plantenAlle grondstoffen en planten die WALA verwerkt, worden binnen het eigen bedrijf door analytische en microbiologische laboratoria gecontroleerd op zuiverheid. Alleen als ze door de strenge controles komen, worden ze gebruikt in de productie. Doorlopende testen begeleiden het totale productieproces, die onder strenge hygiënische omstandigheden plaatsvindt. Het eindproduct wordt door ervaren medewerkers gecontroleerd op geur, consistentie en kleur. Pas als het kant en klare product alle testen heeft doorstaan mag het worden verpakt. Deze uitvoerige controles voldoen aan internationale farmaceutische productienormen en gelden binnen WALA niet alleen voor de geneesmiddelen maar ook voor de cosmetica.

De WALA-tuin met heilzame planten

WALA TuinEen tuin met heilzame planten op de zware leemgrond van de Schwäbische Alp? De boeren van Eckwälden keken behoorlijk ongelovig toen WALA in de 50-er jaren voor haar nieuwe plannen een stuk grond zocht. Rudolf Hauschka kocht een drassige wei aan de voet van de helling van de berg. Deze grond wordt sindsdien door de tuinlieden met biologisch-dynamische methodes bewerkt. Na vele jaren kreeg de grond een fijne structuur en werd gemakkelijk te bewerken. De tuinlieden telen nu meer dan 150 verschillende heilzame planten voor de productie van de WALA producten op de intussen 4,5 hectare grote percelen. Tussen de waterlelievijver, de beek, bijenkorven en bloemenweiden voelen ook libelles, padden en vuursalamanders zich uitstekend thuis.

Wat betekent biologisch-dynamische teelt?

Deze door Dr. Rudolf Steiner in 1924 ontwikkelde methode, ziet de tuin als een volledig gesloten kringloop. Zaaigoed, compost en zaaigrond komen voor een groot deel uit de eigen productie. De telers maken gebruik van verschillende plantaardige preparaten waardoor de compost beter wordt omgezet en de planten beter bestand zijn tegen parasieten en ziekten. Bij het werken met planten is handwerk van wezenlijk belang. Bij het zaaien en oogsten werken de tuinlieden volgens de ritmes van de natuur. Daardoor groeien er sterke gezonde planten. De juiste basis voor WALA Geneesmiddelen en Dr.Hauschka Cosmetica.